BEC dă liber la distrugerea opoziției

Conform BEC, un partid politic poate fi scos total în afara jocului politic.

Astfel, la alegerea conducerii (toate partidele fac congrese în care își aleg conducerea) cineva contestă alegerea și până la o decizie finală a justiției partidul nu poate fi reprezentat, deci nu poate participa în niciun fel la jocul politic, nu poate candida în alegeri, nu poate face alianțe, nu poate face nicio acțiune care necesită semnătura conducerii. Se pot face n contestații și pot fi prelungite astfel încât partidul respectiv să nu poate funcționa ani de zile și participa la alegeri.

Concret, în cazul USR, Dan Barna e președinte ales de 1 an și 6 luni, dar tribunalul nu permite înregistrarea modificării în registru până justiția nu ia o decizie finală în privința unei contestații a cărei rezolvare e prelungită la infinit cu tot felul de apeluri.

În cazul partidelor și asociațiilor, modificările privind conducerea se înregistrează de către tribunal în registru (al partidelor sau asociațiilor și fundațiilor): Însă aceea e doar o înregistrare, conducerile partidelor sau asociațiilor funcționează legitim și legal din momentul alegerii. E doar o înregistrare, nu o validare.

Să zicem că un președinte de partid moare și e înlocuit. După BEC, până se face înregistrarea, partidul trebuie reprezentant de mort (sau plecat din țară sau plecat din partid). Or, un parti nu poate fi reprezentat legal de cineva care nu mai este membru (fiindcă a plecat din partid sau a murit). În aceste condiții, așteptând formalitățile, o înregistrare care nu echivalentă validării, orice activitate în societate e blocată.

Motivele respingerii Alianței 2020 USR+PLUS pot fi folosite și pentru respingerea celor 2 partide separat: ”Cioloș și Barna nu figurează ca președinți în Registrul Partidelor.” Iar înscrierea lor poate fi amânată la infinit.

3 thoughts on “BEC dă liber la distrugerea opoziției”

  1. Pare a fi o problema cu diacriticele pe care le vad dubios. Cu bold si mai mari decat restul textului.

  2. Mai jos, varianta în albaneză, conform google translate.

    Konform BEC, un partid politik Poate fi Scos totale në Afara jocului politic.Astfel, la alegerea conducerii (toate partidele fac congrese në kujdesin ISI Aleg conducerea) Cineva contestă alegerea şi până la o decizie Finala një justiţiei partidul nu poate fi reprezentat, u ulur nu Poate mirrte pjesë în Niciun fel la Jocul politik, nu poate candida în alegeri, nu poate fytyrë alianţe, nu poate fytyra nicio kujdesin acţiune necesită semnătura conducerii. Se pot face n contestaţii şi pot fi prelungite astfel Incat partidul drejtat respektiv să nu poate functiona ani de zile şi mirrte pjesë la alegeri.

Comments are closed.

Translate »