Iezii opoziției și lupul Antena 3

Antena (1 și apoi 3) e power broker de 20 ani fiindcă Dan Voiculescu și Mihai Gâdea sunt niște proști făcuți grămadă de care te poți folosi fără preț. Îi păcălești și o să ai influență în mediu lor. Sau o fi invers? Eu țin minte că pe vremuri Antena 3 era power broker în interiorul PDL și al guvernărilor de atunci.

Fie vorba între noi, e suficient ca Antena 3 să invite pe rând 7 lideri USR PLUS și PNL în studio și să-i trateze diferit, pe acord fin, și pe temele și punctajuldecis de Antena 3 ca să facă gestiune de putere în interiorul opoziției și chiar în interiorul partidelor de opoziție. E suficient să fie subiect în rândul liderilor și miltanților opoziției și deja reglează relațiile și raporturile în interiorul opoziției și partidelor de opoziție.

Ei dau ce au dat întotdeauna, iluzia de popularitate și acces la publicul lor, pe care îl controlează și-l pot ghida, schimba și retrage oricând, și primesc puterea de a influența relațiile de putere din interiorul opoziției și partidelor de opoziție. PSD, PNL și PDL au fost ani de zile prizonierele iluziei că Antena 3 îți livrează public, în timp ce Antena 3, folosindu-se de setea de popularitate, orgoliile și harta internă a relațiilor de putere din aceste partide, a obținut putere de reglaj în interiorul acestor partide. Antena 3 nu livrează public, controlează politicieni si partide prin accesul acestora în studio. Așa devine o tribună de unde se reglează raporturile interne de putere din respectivele partide.

Când Antena 3 are atenția structurilor tale de partid, face și desface lideri și teme în interiorul partidului. Acolo e puterea Antenei 3, nu la marele public.

Antena 3 are o forță de simbol și un statut pe care alte mijloace media nu-l au. Antena 3 face eroi, mai ales în rândul opoziției la PSD. Iar PSD-ul îl controlează aproape integral. Să nu uităm că apogeul carierei politice a lui MRU a fost vizita la Antena 3, în urma căreia a devenit erou și superstar al opoziției. 

Mihai Gâdea e un monstru RPG de highest level care te transformă în erou. Dacă te bați cu el, ești erou de neegalat. Mai sunt și alții la Antena 3, dar mai mici: Mircea Badea, Dana Grecu era pe vremuri, Mugur Ciuvică etc. 

Ca lider al opoziției, Antena 3 îți dă popularitate și statut eroic în rândul structurilor de putere și militanților opoziției. Asta creează dependență și atrage competiție. În scurt timp mai toți liderii opoziției trec pe la Antena 3 în lupta pentru popularitate și statutul de erou. Ei cred că Antena 3 le deschide ușa publicului său, însă, în realitate, ei deschid ușa Antenei 3 către structurile de partid și militanții opoziției. Apoi Antena 3 reglează relațiile de putere în rândul opoziției. Devin eroi și câștigă statut și popularitate cei invitați mai des și lăsați să se manifeste cât mai războinic în vreme ce moderatorii Antenei sunt cât mai blânzi și permisiv. Așa începe competiția, urmată de dependență. Nu ești erou la Antena 3, riști să rămâi pe margine în partid sau în tabăra opoziției. Și toți liderii opoziție merg în șir indian, cu câte un cadou în plisc la Marea Tribună, unde Balaurul împarte certificate de eroi și vedete. 

Liderii opoziției se bucură că au ajuns la trei babe care oricum fac ce zice Mihai Gâdea, în vreme ce Antena 3 ajunge la militanții și structurile de partid ale opoziției care aplaudă ca focile și se udă la emisiunile Antenei în care Mihai Gâdea se dă balaur lovit de Marele Cavaler al Serii. În doi ani Antena 3 devine principala tribună la care se decid vedetele, eroii și raporturile de putere din opoziție și din interiorul partidelor de opoziție.

Translate »