Trece prima propunere de guvern?

O parte dintre pesediști vor vota prima propunere de guvern, de teama anticipatelor și ca să scape cât mai repede de Dăncilă.

E adevărat că e nevoie de 60 de zile și minim două propuneri trântite în acest interval și că pesediștii ar putea trânti câte guverne ar dori în acest interval fără să se declanșeze anticipatele, mai ales că până în decembrie nu poate fi dizolvat Parlamentul.

Dar…

Dacă sunt două propuneri trântite, președintele poate amâna o a treia propunere până se împlinește termenul de 60 de zile și apoi dizolva Parlamentul. Ce vreau să zic e că parlamentarii nu au curaj să respingă o a doua propunere de guvern, indiferent când are ea loc fiindcă îi dau posibilitatea președintelui să aștepte termenul de 60 de zile și apoi să dizolve parlamentul.

O parte dintre pesediști vor să scape de Dăncilă și să preia partidul. Aceștia o vor cât mai repede afară de la guvernare. Aceiași pesediști ar vota mai degrabă un guvern fără Ponta. De aceea nu vor risca să trântească primul guvern, dacă e fără Ponta, fiindcă apoi ar fi nevoiți să accepte obligatoriu un al doilea, cu Ponta sau nu.

Nici UDMR, USR și Pro nu-și permit politic să voteze împotriva guvernului, ca să nu fie acuzate că vor să mențină guvernul Dăncilă în funcție și PSD la guvernare și instabilitatea politică în timp ce refuză să se implice.

De aceea cred că prima propunere de guvern are șanse foarte mari să treacă.

Translate »