Ranturi în contra domnului Iohannis și pentru domnul Barna

Avem vreo garanție că următorii 5 ani cu Iohannis vor fi diferiți de ultimii 5 ani cu Iohannis, mai ales dacă PSD-ul prinde turul 2 și își revine? Sunteți pregătiți pentru încă 5 ani de proteste în stradă la minus 15 grade și la plus 30 de grade cu gaze? Mai aveți energie? Și, mai ales, sunteți dispuși să mai pierdeți încă 5 ani din viață? Eu nu mai vreau să stau cu emoții că iedul Iohannis ridică iar din umeri și deschide lupului PSD când nouă ne țâțâie curul. Eu nu mai ies în stradă. Urcăm pisicile în avion și pa, să se bată cu gazele și PSD-ul cine o vrea.

PS. Nici eu nu sunt fan al strategiei USR PLUS pentru prezidențiale sau ce fac ei acolo, dar astea-s detalii mai puțin relevante. Votăm pentru viitorul nostru, nu suntem în juriul care dă premii pentru campanie.


Pastila pentru de dimineață

Știu că Barna a tras în noi în 21-22, a sechestrat avioanele la sol și ne-a pulănit în 10 august, dar, spre deosebire de frații noștri maghiari și verii polonezi, noi putem face în 10 noiembrie din PSD/PiS/FIDESZ-ul nostru un partid de mâna a doua.

N-o avea Barna charisma lui George Best și succesul lui Vocea României, dar în 10 noiembrie putem răzbuna 30 de ani de umilințe sub zodia lui Pesedeu.

O să votez cu Barna nu fiindcă sunt userist și nici pentru că l-a bătut pe nenea ăla la table (nu știu nici măcar regulile la table – știu doar că au rolul social de a-și trage sufletul nea Costel de la trei în pauza de reparat Dacia cu o sârmă și un elastic), nici pentru că sunt anti-sistem (sunt chiar foarte pro), o să-l votez ca să-mi satisfac ura și să văd PSD-ul înecându-se în heleșteul cu căcat al istoriei noastre naționale.

Nu știu dacă după ce o să văd PSD-ul în afara turului 2 o să fiu bruscamente fericit în România, dar sigur o să fiu vesel trei zile și trei nopți și apoi abstinent o lună pentru refacere ficat.

Știu că românul uită repede bătaia, ca animalul, și PSD i se pare acum o chestie a trecutului, inofensivă și chiar cu accente de drăgălășenie și că alte calcule sunt acum juicy (don’t even start me), dar eu nu uit nimic din 29 ianuarie 1990 până acum.

PS. Dacă vreun userist are senzația că e ceva de capul lui în afara USR, e prost cu ciucurei. Imediat cum se duce USR-ul în cap (și se duce dacă Barna nu prinde finala), se pișă PNL și oricine pe el așa cum se pișă un prădător pe o rumegătoare ieșită din turmă. O să fie savana plină de userei zevzeci alergați de alde Tinel Gheorghe. USR nu are vedete mediatice, nici maeștri ai relațiilor, înfipți în rețele. Când liderii USR or fi primari de 3 mandate la Constanța sau măcar 6 mandate la Cucuieții din Deal sau ex-miniștri în 4 guverne, atunci valoarează ceva în afara turmei. Altfel, fără organizație, sunt niște neica nimeni în politică, buni de luat la șuturi de băieții de la PNL, PSD sau PMP. Abia după un ciclu sau două de guvernare și victorii electorale poți să stai cu cafeluța și ofertele de la PSG, City și Barcelona pe masă.


Nu știu dacă mai țineți minte, dar în 2014 Iohannis a fost variantă de avarie. Și chiar și așa a dezamăgit, în condițiile în care așteptările erau mici. Era fostul candidat pentru premier al alianței PSD-PNL, iar cei din Sibiu îl știau că unica să prioritate e propria supraviețuire în funcție. Iar pentru asta era capabil să colaboreze cu oricine.

Astăzi, după 5 ani de ridicat din umeri și distrus statul de drept Under His Eye, e prezentat drept Luptătorul Care Ne-a Salvat. Se vede după câte cicatrici a adunat în concedii.

Apropo. Cei care cer USR-ul să conducă țara fără majoritate și să facă lucruri sunt aceiași care îi scuză mandatul gol lui Iohannis pentru “că nu a avut majoritate”.


Când cu desemnarea lui Dăncilă mi-am jurat că nu mai votez cu Iohannis dacă am alternativă. Am avut așteptări mici de la Iohannis, dar chiar și așa m-a dezamăgit. Nu mai vreau senzația de neputință pe care am trăit-o sub Abandon Terminatorul.

Nu sunt votant anti-sistem, De altfel, nici nu cred că URS PLUS și Barna sunt anti-sistem. A, că sunt împotriva coruperii și parazitării sistemului de rețelele mafiote, asta e altceva. Prin sistem înțelegând, evident, statul român, cu democrația liberală, parlamentarismul, capitalismul și alianțele occidentale, adică ceea ce e indiscutabil și de nenegociat.

Dar sunt antipesedist până în miezul miezului sufletului meu mic și negru. Și nu uit că Iohannis a fost premierul propus de USL, că a jucat și la Sibiu, dar și la Cotroceni, cu toată lumea, inclusiv cu PSD, pentru propria liniște și supraviețuire politică. Nu am încredere în Iohannis că nu bate iar palma cu PSD, odată ce s-a văzut cu sacii în căruță.

Nu-l cunosc personal pe Dan Barna (cred că l-am văzut de 3 ori în viața mea), nu vreau să mă facă să mă râd sau să mă plâng sau să mă îndrăgostesc de el. Nu vreau să facă o campanie frumoasă și perfectă pentru mine, ca să mă simt eu satiscăfut estetic. Vreau doar să scăpăm de PSD și de alianțele cu PSD prin încumetrire, încuscrire sau non-combat.


Grețoasă impostura lui Iohannis. Și-a luat repede diplomă de honoris causa în luptat cu PSD-ul și flutură sabia cu laser în stânga și-n dreapta, acum, când PSD-ul e pe jos – deși ani de zile a ridicat din umeri. De parcă n-am ști, de parcă am fi fost toți într-o vacanță fără net cinci ani și ne-am fi întors acuma.

PSD-ul s-a prăbușit datorită încarcerării lui Dragnea, pe care Dăncilă ar fi putut-o evita prin OUG, datorită scorului slab din 26 mai, când am avut o prezență fără precedent la europarlamentare, datorită presiunilor occidentale și ale străzii, datorită protestelor magistraților și sabotajului funcționarilor MJ de la OUG 13.

De câte ori problema a fost în mâna domnului Iohannis, a ridicat din umeri și a scăpat vaza din mână (Grindeanu, Tudose, Dăncilă, Kovesi, Bănilă, n legi pesediste promulgate din prima etc). Președinția domnului Iohannis a fost un lung șir de cedări însoțite de priviri placide și fugi în vacanțe. Fără isteria insistentă a publicului care a ieșit în stradă și a occidentalilor și curajul magistraților, azi Iohannis se ruga cu pălăria în mână de domnul Dragnea să-i mai dea un mandat.

Nu zic că a făcut blat sau a fost mână în mână cu pesediștii, zic doar că a stat pe curul lui și cu gândul la o strategie de supraviețuire personală.

Photo by Joe Yates on Unsplash

Please follow and like us:

Facebook Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »