De ce vrea Orban să-l măsoare pe Rareș Bogdan și cine ar putea fi candidatul PNL la Primăria Capitalei

Rareș Bogdan a cerut să fie scos de pe lista candidaților potențiali care vor fi măsurați pentru alegerile locale la București.

Cel mai probabil, conducerea PNL l-a pus pe listă pentru a-i forța un refuz public și în speranța că un scor slab în sondaj l-ar scăpa pe Ludovic Orban de mitul Rareș Bogdan. 

Intrarea lui Rareș Bogdan în PNL s-a dovedit un transplant nereușit. Nu a fost adoptat de structurile de partid și de poporul penelist și un refuz public de a intra în lupta electorală pentru partid ar adânci și mai mult ruptura dintre Rareș Bogdan și poporul penelist. Să nu uităm că totuși Rareș Bogdan nu a candidat până acum uninominal pentru PNL, A fost pe listă la europarlamentare, dar e greu de calculat contribuția sa la scorul final. 

Decizia lui Rareș Bogdan de a alege comoditatea mandatului de europarlamentar luptei în slujba partidului îl va afecta serios popularitatea în rândul membrilor PNL. În general, poziția de europarlamentar e percepută drept o sinecură comodă pentru greii care se retrag sau cu care sunt răsplătiți vedetele asociate partidului.

Cel mai probabil, PNL mizează pe Violeta Alexandru pentru candidatura la Primăria Capitalei. Conduce un minister cu vizibilitate și miză, care face știri, e liderul PNL București și are imagine bună și la publicul opoziției., inclusiv cel al USR PLUS. 

Nu e exclus ca în lunile următoare Violeta Alexandru, în calitate de ministru al muncii, să găsească soluțiile pentru creșterea pensiilor și alocațiilor. Ludovic Orban și Florin Cîțu i-au ridicat mingea la fileu. 

Photo by Charles on Unsplash

Please follow and like us:

Facebook Comments

Translate »